Publicerad den

Vi strövar på Lovön

När det är såhär varmt som det har varit idag är det extra skönt att åka ut till skogen och skuggan. Vi tänkte att vi skulle prova ett nytt ställe idag och beslutade oss för att spana in Lovöns vandringsled, “Lovön runt”. Hela leden är 17 kilometer, men vi nöjde oss med att vara ute i en timme eftersom att det var så väldigt varmt.

När vi googlade efter olika vandringsleder tyckte vi att Lovön lät kul eftersom att det skulle gå att bada lite här och där. Vi trodde då att det skulle gälla både människor och djur, men tyvärr var det inte riktigt människovänligt bad. Hundarna däremot njöt av vattnet, framförallt Tayto som älskar när det plaskar.

Det var väldigt enkelt att följa leden som var uppmärkt med orangea markeringar. Det gick även ypperligt bra att parkera och “hoppa på” leden vid flertalet olika ställen. 

För den som vill upptäcka nått nytt är Lovön absolut ett trevligt alternativ. Ekerö har ju en väldigt vacker natur, så det känns som att komma ut på landet. Vackra fält och hästhagar.

Vi kommer att åka dit igen. Men nästa gång parkerar vi bilen vid någon annan parkering och fortsätter att upptäcka leden… Också tar vi med oss mer fika! 🙂